DE REIS NAAR ZELL AM SEE

Wij reizen met een rolstoeltoegankelijke touringcar naar het skigebied van Zell am See in Oostenrijk. Het skigebied heeft 77 km aan zeer afwisselende pistes, die bieden mooie uitzichten op het meer en het dorp. De meeste pistes bevinden zich boven de 1.500 m en het hoogste punt ligt op de top van de 2.000 meter hoge Schmittenhöhe. De skipas van Zell am See is ook geldig in het verderop gelegen skigebied van Kaprun. Hier vind je nog eens 61 km piste.

Meegaan op reis kan op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt en diner en inclusief instructie op de piste van onze vrijwilligers. Bij de kamerindeling wordt natuurlijk rekening gehouden met jouw wensen. Ook is het mogelijk om met eigen vervoer naar Zell am See te reizen.

PROGRAMMA

Tijdens de reis wordt elke ochtend en middag geskied. Hierbij krijg je als deelnemer les van één van onze instructeurs. Zij hebben allemaal geleerd hoe ze jou kunnen leren skiën en kunnen zelf goed skiën. Naast het skiën is er een gevarieerd activiteitenprogramma waaraan je mee kunt doen. Als deelnemer van de reis moet je A.D.L. zelfstandig zijn of zelf zorgen voor hulp. Het is niet de bedoeling dat onze instructeurs de verzorging doen.

LESSEN VOLGEN

Wij verwachten dat je als deelnemer voorafgaand aan de jouw eerste reis minimaal drie lessen op de baan in Nederland volgt. De ervaring leert dat je dan goed genoeg kunt skiën om mee te kunnen op reis. De lessen bieden ook de mogelijkheid om vertrouwd te raken met het materiaal en het materiaal aan te passen aan jouw wensen.

GEZINNEN MET KINDEREN

Ski-Uniek is uniek in het organiseren van reizen waar iedereen mee kan; kinderen én volwassenen met een lichamelijke handicap, met alle andere gezinsleden. Wij kiezen er bewust voor om buiten de schoolvakantie op reis te gaan, omdat het in Italië dan een stuk rustiger is op de piste en bij de liften. Ervaring leert ons dat (basis)scholen soms geen bijzonder verlof geven voor de reis. Je kunt dan contact met ons opnemen, wij kunnen de school het belang uitleggen van een vakantie met het hele gezin.

REIS MAART 2020

De reis van 2020 vindt plaats van vrijdag 3 tot en met zaterdag 11 januari. Houd de website in de gaten voor de opening van de inschrijving.

FINANCIEEL NIET MOGELIJK OM OP REIS TE GAAN?

Het is voor mensen met een handicap en gezinnen met een gehandicapt kind mogelijk om subsidie aan te vragen voor de meerkosten van bijvoorbeeld aangepaste vakanties. Wij adviseren graag over het verkrijgen van deze subsidies. Mail naar info@ski-uniek.nl

AGENDA

Skiles 9 november

november 9 @ 16:00 - 21:00

Skiles 16 november

november 16 @ 16:00 - 21:00

Skiles 23 november

november 23 @ 16:00 - 21:00

NIEUWS