DE REIS NAAR ZELL AM SEE

Op vrijdagavond reizen we met een rolstoeltoegankelijke touringcar naar Zell am See in Oostenrijk. Het skigebied is onderverdeeld in verschillende delen. Zell am See zelf heeft 77 kilometer aan zeer afwisselende pistes. De meeste bevinden zich boven de 1.400 meter, met de top op 2.000 meter, welke een mooi uitzicht bieden op het dorp en op de Zeller See. Met dezelfde skipas is het ook mogelijk om naar de Gletsjer van Kaprun te gaan, waar nog eens 61 kilometer aan piste te vinden is. De bus stopt voor het hotel, je wordt er zo heengereden. Sinds kort is het ook mogelijk om met dezelfde skipas het gebied van Saalbach te gaan skiën. Dit betekent dat er in totaal 408 kilometer aan piste te ontdekken valt! Vanuit het hotel is het gebied van Saalbach bijna skiënd te bereiken met tussendoor nog een kleine busreis. Bij vroeg vertrek is dit een leuk uitstapje.

Met ons meegaan op reis kan op basis van een tweepersoonskamer met halfpension. Vanzelfsprekend is de reis ook inclusief instructie op de piste van onze vrijwilligers. Na een schitterende dag op de piste is er tegenover het hotel de mogelijkheid om gezellig met z’n allen de aprés-skibar in te duiken. Onder het genot van de bij iedereen bekende klassiekers wordt hier nog even geborreld voordat we de straat over rollen om zo aan te schuiven bij het diner. Mocht je de middag liever rustiger af willen sluiten, dan is dit uiteraard ook geen enkel probleem.

Bij de kamerindeling wordt natuurlijk rekening gehouden met jouw wensen. Geef dit tijdig aan, zodat de reisleiding hier rekening mee kan houden. Ook is het mogelijk om met eigen vervoer naar Zell am See te reizen. Ook hierbij is de vraag om dit tijdig aan te geven.

Reis voor deelnemers en instructeurs met bij voorkeur Ski-uniek ervaring

De reis naar Zell am See vond in 2020 voor het eerst plaats. Hierbij hebben we een goede indruk gekregen van wat Zell am See voor ons in petto heeft. In vergelijking met de reis naar Folgaria zijn de pistes iets uitdagender. Om deze reden heeft de reisleiding besloten dat zowel deelnemers als instructeurs bij voorkeur minimaal één jaar Ski-Uniek ervaring hebben.

Er wordt na de inschrijvingen gekeken naar het skiniveau van de deelnemers. Inschrijven betekent dus niet automatisch dat je mee kunt. Dit heeft ook te maken met de hoeveelheid deelnemers die zich inschrijven bij de reis. Begin / medio oktober hoor je definitief met welke reis je mee kunt.

PROGRAMMA

Tijdens de reis wordt elke ochtend en middag geskied. Hierbij krijg je als deelnemer les van één van onze instructeurs. Zij hebben allemaal geleerd hoe ze jou kunnen leren skiën en kunnen zelf ook goed skiën. Na het skiën is er geen vast programma. Zoals eerder beschreven wordt er vaak wat gedronken in de aprés-skibar tegenover het hotel, maar ook een bezoekje aan het centrum van Zell am See is mogelijk. Verdere activiteiten zijn wisselend en afhankelijk van de mogelijkheden, maar over het algemeen zullen de avonden zo druk zijn zoals je het zelf maakt.

LESSEN VOLGEN

Wij verwachten dat je als deelnemer voorafgaand aan de jouw eerste reis minimaal twee lessen op de baan in Nederland volgt. De ervaring leert dat je dan goed genoeg kunt skiën om mee te kunnen op reis. De lessen bieden ook de mogelijkheid om vertrouwd te raken met het materiaal en het materiaal aan te passen aan jouw wensen. Zo weten we zeker dat we het juiste materiaal voor je meenemen op reis, en komen we niet voor verrassingen te staan.

VERBLIJF

We verblijven in Hotel Schütthof*** in Schüttdorf, wat net buiten Zell am See ligt. Het hotel heeft een sauna, zwembad en bar waar we gebruik van mogen maken. Op 600 meter afstand van de dichtstbijzijnde gondel, en met een Spar om de hoek voor de kleine boodschap, is dit een uitstekende thuisbasis voor onze reis. Neem een kijkje op de website: schuetthof.libertashotels.com

Als deelnemer van de reis moet je A.D.L. zelfstandig zijn of zelf zorgen voor hulp. De instructeurs die mee op reis gaan helpen niet bij het verzorgen van gasten.

In een appartement
Als je met het hele gezin of met een vriendengroep wilt deelnemen aan de reis, is het ook mogelijk om in een (rolstoeltoegankelijk) appartement te verblijven. Neem voor meer informatie contact met ons op via reis@ski-uniek.nl.

GEZINNEN MET KINDEREN

Ski-Uniek is uniek in het organiseren van reizen waar iedereen mee kan; zowel kinderen als volwassenen met een lichamelijke handicap kunnen met het hele gezin op vakantie. Wij kiezen er bewust voor om buiten de schoolvakantie op reis te gaan, omdat het dan een stuk rustiger is op de piste en bij de liften. Niet alle (basis)scholen geven bijzonder verlof voor een reis als deze. In zo’n situatie kan je contact met ons opnemen, wij kunnen de school het belang uitleggen van een vakantie met het hele gezin

INSCHRIJVINGEN

De reis naar Zell am See zal plaatsvinden van 6 t/m 13 januari 2024 (bus vertrekt vrijdagavond 5 januari).

Prijzen:

  • Deelnemers: €1650,-
  • Gasten: €1500,-
  • Instructeurs: €300,-

Let op! Beide reizen zijn vol en ook de wachtlijsten zijn gevuld! We hebben helaas geen plek meer. Wil je er volgend jaar op tijd bij zijn? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram. Zo blijf je op de hoogte voor de reizen en lessen van volgend seizoen! 

Sta je op de wachtlijst? Dan neemt de reisleiding hierover vanzelf contact met je op!

Wil je alvast een beetje sfeer proeven? Bekijk de terugblik van de fantastische week in Zell am See in 2020!

Meer zien? Kijk dan op ons Youtubekanaal.

FINANCIEEL NIET MOGELIJK OM OP REIS TE GAAN?

Het is voor mensen met een handicap en gezinnen met een gehandicapt kind mogelijk om subsidie aan te vragen voor de meerkosten van bijvoorbeeld aangepaste vakanties. Wij adviseren graag over het verkrijgen van deze subsidies. Mail naar info@ski-uniek.nl

AGENDA

NIEUWS