DE REIS NAAR ZELL AM SEE

De week wintersport begint op vrijdagavond. We reizen met een rolstoeltoegankelijke touringcar naar Zell am See in Oostenrijk. Zaterdag komen we aan, waarna we nog wat tijd voor onszelf hebben. Dan, van zondag tot en met vrijdag, zijn we te vinden op de pistes.

Het skigebied is onderverdeeld in verschillende delen. Zell am See zelf heeft 77 kilometer aan zeer afwisselende pistes. Met dezelfde skipas is het ook mogelijk om naar de Gletsjer van Kaprun of naar Saalbach-Hinterglemm te gaan. Dit betekent dat er in totaal 408 kilometer aan piste te ontdekken valt! Vanuit het hotel is het gebied van Saalbach bijna skiënd te bereiken met tussendoor nog een kleine busreis. Bij vroeg vertrek is dit een leuk uitstapje. Wij houden het meestal ‘gewoon’ bij Zell am See.

Na een schitterende dag op de piste is er tegenover het hotel de mogelijkheid om gezellig de aprés-skibar in te duiken. Onder het genot van de bij iedereen bekende klassiekers wordt hier nog even geborreld voordat we de straat over rollen om zo aan te schuiven bij het diner. Mocht je de middag liever rustiger af willen sluiten, dan is dit uiteraard ook geen enkel probleem.

Met ons meegaan op reis is op basis van een tweepersoonskamer met halfpension. De busreis, huur van aangepast skimateriaal en skilessen van onze instructeurs op de piste is bij de prijs inbegrepen. De kamerindeling wordt gemaakt op basis van de aanmeldingen. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met ieders wensen. Echter, we willen zoveel mogelijk mensen de kans bieden met ons mee te gaan op reis. Ook zijn we afhankelijk van de beschikbare kamers van het hotel. We kunnen daarom niet garanderen dat we aan alle wensen kunnen voldoen.

PROGRAMMA

Tijdens de reis wordt elke ochtend en middag geskied. Hierbij krijg je als deelnemer les van één van onze instructeurs. Zij zijn ervaren wintersporters en hebben allemaal geleerd hoe ze jou kunnen leren skiën. Na het skiën is er geen vast programma. Zoals eerder beschreven wordt er vaak wat gedronken in de aprés-skibar tegenover het hotel. Ook een bezoekje aan het centrum van Zell am See is mogelijk. Verdere activiteiten zijn wisselend en afhankelijk van de mogelijkheden, maar over het algemeen zullen de avonden zo druk zijn zoals je het zelf maakt.

REIS VOOR DEELNEMERS MET ENIGE SKI ERVARING

De reis naar Zell am See vond in 2020 voor het eerst plaats. Hierbij hebben we een goede indruk gekregen van het gebied. In vergelijking met de reis naar Folgaria zijn de pistes in Zell am See iets uitdagender. Hierdoor heeft het onze voorkeur dat deelnemers die meegaan al enige ski-ervaring hebben.

Er wordt na de inschrijvingen gekeken naar het skiniveau van de deelnemers (zie kopje “lessen volgen” verderop). Inschrijven betekent dus niet automatisch dat je mee kunt. Dit heeft ook te maken met de hoeveelheid deelnemers die zich inschrijven bij de reis. Begin / medio oktober hoor je definitief met welke reis je mee kunt.

LESSEN VOLGEN

Wij verwachten dat je als deelnemer voorafgaand aan de reis minimaal één les op de baan in Nederland volgt. Ben je nieuw bij Ski-Uniek, dan heeft het onze voorkeur dat je minimaal twee lessen volgt. De lessen bieden de mogelijkheid om kennis te maken, vertrouwd te raken met het materiaal en het materiaal aan te passen aan jouw wensen. Zo komen we niet voor verassingen te staan en weten we zeker dat we het juiste materiaal voor je meenemen op reis.

VERBLIJF

We verblijven in Hotel Schütthof*** in Schüttdorf, wat net buiten Zell am See ligt. Het hotel heeft een sauna, zwembad en bar waar we gebruik van mogen maken. Op 600 meter afstand van de dichtstbijzijnde gondel, en met een Spar om de hoek voor de kleine boodschap, is dit een uitstekende thuisbasis voor onze reis. Neem een kijkje op de website: schuetthof.libertashotels.com

Als deelnemer van de reis moet je A.D.L. zelfstandig zijn of zelf zorgen voor hulp. De instructeurs die mee op reis gaan helpen niet bij het verzorgen van gasten.

In een appartement
Als je met het hele gezin of met een vriendengroep wilt deelnemen aan de reis, is het ook mogelijk om in een (rolstoeltoegankelijk) appartement te verblijven. Neem voor meer informatie contact met ons op via reis@ski-uniek.nl.

GEZINNEN MET KINDEREN

Ski-Uniek is uniek in het organiseren van reizen waar iedereen mee kan; zowel kinderen als volwassenen met een lichamelijke handicap kunnen met het hele gezin op vakantie. Wij kiezen er bewust voor om buiten de schoolvakantie op reis te gaan, omdat het dan een stuk rustiger is op de piste en bij de liften. Niet alle (basis)scholen geven bijzonder verlof voor een reis als deze. In zo’n situatie kan je contact met ons opnemen, wij kunnen de school het belang uitleggen van een vakantie met het hele gezin

INSCHRIJVINGEN

De inschrijvingen voor de reis van 2025 is momenteel nog niet geopend.

Wil je alvast een beetje sfeer proeven? Bekijk de terugblik van de fantastische week in Zell am See in 2020!

Meer zien? Kijk dan op ons Youtubekanaal.

FINANCIEEL NIET MOGELIJK OM OP REIS TE GAAN?

Het is voor mensen met een handicap en gezinnen met een gehandicapt kind mogelijk om subsidie aan te vragen voor de meerkosten van bijvoorbeeld aangepaste vakanties. Wij adviseren graag over het verkrijgen van deze subsidies. Mail naar info@ski-uniek.nl

AGENDA

NIEUWS