DE REIS NAAR FOLGARIA

Al vele jaren reizen wij met Ski-Uniek naar het skigebied van Folgaria. We gaan gezamenlijk met een rolstoeltoegankelijke touringcar naar Italië. Het skigebied begint op 1.200 meter en de top ligt op 1.700 meter hoogte. Ons hotel ligt op 1.334 meter er ligt onder aan de piste. Het gebied beschikt over ongeveer 100 kilometer aan skipistes en 30 skiliften. Benieuwd hoe het gebied eruit ziet? Klik hier voor een kaart van het skigebied.

Ga je mee op reis dan is dit op basis van een tweepersoonskamer (ben je alleen dan zal je op een kamer geplaatst worden met iemand die ook alleen reist), dan wel een gezinskamer. Dit is allemaal inclusief ontbijt en diner en 1 op 1 begeleiding van onze vrijwilligers op de piste.

Bij de kamerindeling kan waar nodig rekening gehouden met jouw wensen. Ook is het mogelijk om met je eigen vervoer naar Folgaria af te reizen. Geef dit tijdig aan, zodat de reisleiding hier rekening mee kan houden.

Benieuwd hoe de reis naar Folgaria er een beetje uitziet? Bekijk dan hier een terugblik van de reis in 2018:

Meer zien? Kijk dan op ons Youtubekanaal.

PROGRAMMA

Tijdens de reis wordt elke ochtend en middag geskied. Tussen de middag wordt er voldoende tijd gemaakt om te lunchen. Tijdens het skiën krijg je als deelnemer les en ondersteuning van één van onze instructeurs. Zij hebben geleerd hoe ze jou het beste kunnen leren skiën en zijn allemaal ervaren skiërs. Naast het skiën zal er op sommige avonden een activiteitenprogramma zijn waaraan je mee kunt doen. Als deelnemer van de reis moet je A.D.L. zelfstandig zijn of zelf zorgen voor hulp. Onze instructeurs helpen niet bij het verzorgen van de gasten.

LESSEN VOLGEN

Wij verwachten dat je als deelnemer voorafgaand aan de jouw eerste reis minimaal drie lessen op de baan in Nederland volgt. De ervaring leert dat je dan goed genoeg kunt skiën om mee te kunnen op reis. De lessen bieden ook de mogelijkheid om vertrouwd te raken met het materiaal en het materiaal aan te passen aan jouw wensen.

VERBLIJF

In een hotel
Wij verblijven in Hotel Monte Maggio (***), dat vlakbij de skilift ligt. Het is een zweervol Italiaans hotel met een eetzaal en bar met ontspanningsruimte op de begane grond. Met de lift of de trap kun je op de etages komen waar de kamers zich bevinden.

In een appartement
Als je met het hele gezin of met een vriendengroep wilt deelnemen aan de reis, is het ook mogelijk om in een (rolstoeltoegankelijk) appartement te verblijven. Neem voor meer informatie contact met ons op via reis@ski-uniek.nl.

GEZINNEN MET KINDEREN

Als Ski-Uniek zijn wij uniek in het organiseren van reizen waar iedereen mee kan.  Kinderen én volwassenen met een lichamelijke handicap, met alle andere, of een deel van de gezinsleden. Wij kiezen er bewust voor om buiten de schoolvakantie op reis te gaan, omdat het in skigebieden dan een stuk rustiger is op de piste en bij de liften. Ervaring leert ons dat (basis)scholen soms geen bijzonder verlof geven voor de reis. Is dit het geval dan kan je contact met ons opnemen, wij kunnen de school het belang uitleggen van een vakantie met het hele gezin.

INSCHRIJVINGEN

De inschrijvingen voor de reis van 2025 is momenteel nog niet geopend.

FINANCIEEL NIET MOGELIJK OM OP REIS TE GAAN?

Het is voor mensen met een handicap en gezinnen met een gehandicapt kind mogelijk om subsidie aan te vragen voor de meerkosten van bijvoorbeeld aangepaste vakanties. Wij adviseren graag over het verkrijgen van deze subsidies. Mail naar info@ski-uniek.nl

AGENDA

NIEUWS