Meer zien? Kijk dan op ons Youtubekanaal.

DE REIS NAAR FOLGARIA

Wij reizen met een rolstoeltoegankelijke touringcar naar het skigebied van Folgaria in Italië. Dit skigebied ligt op 1.200 tot 1.700 meter hoogte en beschikt over ongeveer 100 kilometer aan skipistes en 30 skiliften. Klik hier voor een kaart van het skigebied. Zien of er sneeuw ligt? Klik hier voor de actuele webcambeelden van het skigebied.

Meegaan op reis kan op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt en diner en inclusief instructie op de piste van onze vrijwilligers. Bij de kamerindeling wordt natuurlijk rekening gehouden met jouw wensen. Ook is het mogelijk om met eigen vervoer naar Folgaria te reizen.

PROGRAMMA

Tijdens de reis wordt elke ochtend en middag geskied. Hierbij krijg je als deelnemer les van één van onze instructeurs. Zij hebben allemaal geleerd hoe ze jou kunnen leren skiën en kunnen zelf goed skiën. Naast het skiën is er een gevarieerd activiteitenprogramma waaraan je mee kunt doen. Als deelnemer van de reis moet je A.D.L. zelfstandig zijn of zelf zorgen voor hulp. Het is niet de bedoeling dat onze instructeurs de verzorging doen.

LESSEN VOLGEN

Wij verwachten dat je als deelnemer voorafgaand aan de jouw eerste reis minimaal drie lessen op de baan in Nederland volgt. De ervaring leert dat je dan goed genoeg kunt skiën om mee te kunnen op reis. De lessen bieden ook de mogelijkheid om vertrouwd te raken met het materiaal en het materiaal aan te passen aan jouw wensen.

VERBLIJF

In een hotel
Wij verblijven in Hotel Monte Maggio (***), dat vlakbij de skilift ligt. Ook huren we kamers in hotel Cristallo, dat iets verder van de piste ligt. Hier overnachten vooral instructeurs als hotel Monte Maggio vol is.

In een appartement
Als je met het hele gezin of met een vriendengroep wilt deelnemen aan de reis, is het ook mogelijk om in een (rolstoeltoegankelijk) appartement te verblijven. Neem voor meer informatie contact met ons op via reis@ski-uniek.nl.

GEZINNEN MET KINDEREN

Ski-Uniek is uniek in het organiseren van reizen waar iedereen mee kan; kinderen én volwassenen met een lichamelijke handicap, met alle andere gezinsleden. Wij kiezen er bewust voor om buiten de schoolvakantie op reis te gaan, omdat het in Italië dan een stuk rustiger is op de piste en bij de liften. Ervaring leert ons dat (basis)scholen soms geen bijzonder verlof geven voor de reis. Je kunt dan contact met ons opnemen, wij kunnen de school het belang uitleggen van een vakantie met het hele gezin.

FINANCIEEL NIET MOGELIJK OM OP REIS TE GAAN?

Het is voor mensen met een handicap en gezinnen met een gehandicapt kind mogelijk om subsidie aan te vragen voor de meerkosten van bijvoorbeeld aangepaste vakanties. Wij adviseren graag over het verkrijgen van deze subsidies. Mail naar info@ski-uniek.nl

AGENDA

NIEUWS