MEER INFORMATIE OVER DE REIS NAAR ZELL AM SEE

Beste Ski-Uniek vrienden,

Het hoge woord is er al een tijdje uit, maar het mag best nog een keer gezegd worden: Ski-Uniek heeft een tweede reis georganiseerd die komende januari naar Zell am See zal vertrekken!

De inschrijvingen zijn inmiddels gesloten en offertes al verstuurd, maar eigenlijk is er nog niet echt veel bekend over de reis. De reiscommissie is de afgelopen maanden druk bezig geweest met het regelen van allerlei dingen. Zo is het namelijk wel fijn dat de buschauffeur weet dat we nu naar Zell am See gaan, en dat ze in Zell am See een aantal kamers voor ons vrij houden! Inmiddels is alles een heel eind rond. We hebben zelfs geprobeerd te onderhandelen over de hoeveelheid sneeuw die er moet komen te liggen. Dit bleek in de praktijk echter een stuk lastiger te zijn, maar als ik naar het weer van de afgelopen dagen in Oostenrijk kijk dan ga ik ervan uit dat het daarmee helemaal goed moet komen!

In een eerder verstuurde nieuwsbrief konden jullie al kennis maken met het hotel waarin we verblijven. Hotel Der Schütthof is een driesterren hotel gelegen in Zell am See Süd. Met de skilift op loopafstand staan we zo boven aan de berg, en met de gratis skibus die recht voor het hotel stopt zijn we even snel in Zell am See. We verblijven hier op basis van halfpension, wat bijna volpension is, want er is een soort snackbuffet vanaf 16:00h heb ik me laten vertellen. Ten slotte zit tegenover het hotel een aprés-ski, dus zelfs aan de borrel is gedacht! De link naar de website vindt je onderaan. En als je dan toch bezig bent, kijk meteen even naar de piste-kaart om een indruk te krijgen van het gebied!

Met betrekking tot de planning kunnen we een kleine zogeheten sneakpeak geven. Het is misschien vooraf goed om te vertellen dat we met het organiseren van deze reis niet voor ogen hadden om de Folgaria reis één-op-één te kopiëren. Eigenlijk wilden we juist het tegenovergestelde, een nieuwe reis betekent ook nieuwe dingen om te doen! Daarom zijn we op dit moment nog bezig om een leuke set van activiteiten samen te stellen. Deze zijn wel nog allemaal onder voorbehoud.

Zell am See zelf is geen kleine plaats, en daar valt dus van alles te doen. Het is dus sowieso een keer de moeite om de stad in te gaan en daar even rond te neuzen! Ook kent Zell am See de Zeller Eisbären waar we een avondje willen gaan kijken. Dit is geen ijsberen verzorgingspark of iets in die trend, hier gaat het er iets harder aan toe. Vergeet trouwens ook je zwemkleding niet mee te nemen, want deze mocht je zomaar nog eens nodig kunnen hebben. En aangezien warme kleding ook nooit overbodig is als je op wintersport gaat zou ik dat ook maar inpakken, zeker als je van sleeën houdt! Bij genoeg sneeuw wil de rodelbaan nog wel eens geopend zijn namelijk.

Bij ons is de spanning langzaam aan het stijgen, en we hopen bij jullie ook! Ons advies is dan ook; stel jullie weerapps in op de juiste bestemming en geniet vast van de voorpret, want in iets minder dan twee maanden zijn we al lekker in de sneeuw! Meer reis-specifieke informatie krijgen ingeschreven deelnemers, gasten en instructeurs vanzelf binnen, want daar wordt nog steeds hard aan gewerkt.

Hopelijk tot snel!

Groet,

De reiscommissie. (Anique Homan, Angelique de Laat, Matthijs Bergsma, Johan van der Linde & Mart Hofman).

RECENTE POSTS

Share This Post